Yahudi yazar Levy, Gazze harekatında İsrail’i bekleyen sonu yazdı: Felaket!

  • Haber7 – ÖZEL

İşgal ettiği topraklarda 7 Ekim’den bu yana şok taarruzlarla sarsılan İsrail, 11 günde büyük kayıp yaşadı. Büyük çoğunluğu eli silahlı 1400 İsraillinin öldüğü, tankların imha edildiği, F-16 savaş uçağının düşürüldüğü, içi askeri personelle dolu helikopterin vurulduğu İsrail’de, Kassam Tugayları karşısında büyük acziyet yaşanıyor. Karşılık olarak Gazze’ye yasaklı fosfor bombalarıyla saldırıp bebek, çocuk, kadın demeksizin katliama girişen İsrail, 11 gündür gündemde olmasına rağmen kara harekatına girişemiyor.

İsrailli üst düzey askeri isimlerin kara operasyonu ve bütün Gazze halkının imhasına ilişkin skandal açıklamalarına dünyadan olduğu gibi İsrail iç kamuoyundan da itirazlar yükseliyor.

İsrail’in en yüksek tirajlı gazetesi Haaretz’de Gideon Levy imzasıyla yayımlanan yazıda, “İsrail’in tarihi bir felaketin eşiğinde” olduğu vurgulandı. Gazze’ye yönelik katliam operasyonlarını eleştiren Levy, “Bunun bedelini İsrail ödeyecek ve bu sanıldığından daha ağır olacaktır. İsrail felaketle sonuçlanacak bir savaşa girmenin eşiğinde ya da çoktan girmiş durumda.” dedi. Levy, “Amerika’ya ihtiyacımız yok, İsrail açısından da tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok” sözlerini sarf etti.

İSRAİL’İN EN BÜYÜK BAŞARISIZLIĞI OLABİLİR

Yahudi gazeteci Gideon Levy’nin 15 Ekim’de Haaretz gazetesinde yayınlanan “Gazze’nin karadan işgal edilmesi bir felakettir” başlıklı makalesinde şu ifadeler yer aldı:

AMERİKA SAHTE SAVAŞLARIYLA NE KAZANDI?

Olası kara harekatının İsral’de yol açacağı derin sorunlara vurgu yapan Gideon Levy, şöyle devam etti:



İSRAİL İÇİN FELAKET

Gazze’deki olası kara harekatı sonrası oluşacak katliam senaryosunda İsrail’in yalnız kalacağını ve Arap rejimlerinin de iç baskı nedeniyle duruma kayıtsız kalamayacağını öngören Yahudi yazar Levy, ülkesini şu sözlerle uyardı:

______________

Daha önce İsrail’in “işgal bağımlısı” olduğunu söyleyen Gideon Levy, İsraillilerin beyninin yıkandığını ve yalanlar içinde yaşadığını söylemişti. Levy’nin 2017 yılında sarf ettiği sözler şöyle:

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir