Bursa’da Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali Avrupa’nın En Seçkin Festivalleri Arasında

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Avrupa’nın en seçkin festivalleriyle anıldığını belirterek “Avrupa Festivaller Birliği’ne üye bir organizasyondan söz ediyoruz. Bu başarı, kültür ve turizm politikalarımızın ne denli doğru bir eksende ilerlediğini açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Yazgı, Bursa’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 5. durağı olduğunu ve kentin ruhunu, tarihini ve kültürünü sanatla bütünleştiren büyük bir kültür hareketini başlatmanın heyecanını yaşandığını ifade etti.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 7 bölgede, 20 şehirde hayat bulduğunu anlatan Yazgı, “Bu festival, yalnızca konserlerden ya da sergilerden ibaret değil, geçmişle geleceği buluşturan, yerel olanla evrenseli harmanlayan güçlü bir kültür ve turizm atılımıdır. Şehirlerimizi marka şehirler haline getirmenin yolu, onların kültürünü, sanatını ve hikayesini yaşatmaktan geçiyor. Biz de tam olarak bunu yapıyoruz. Bu kültür atılımımızın turizme olan yansıması da oldukça sevindirici. Türkiye’nin dünya turizminde 5. sıradan 4. sıraya yükselmesi, kültürel mirasımızın etkin tanıtımı ve zengin içerikli etkinliklerle doğrudan ilişkilidir.” şeklinde konuştu.

Yazgı, kültürel etkinliklerin nitelikli ziyaretçi artışını destekleyerek turizme önemli katkı sağladığını ve bu etkinliklerin en güçlüsünün Türkiye Kültür Yolu Festivali olduğunu vurgulayarak, “İlk yola çıktığımızda 80 etkinlik noktasıyla başlamıştık. Bugün bu sayı, 1000’e yaklaştı. 2024 yılı itibarıyla de 6 binin üzerinde etkinlik ve on binlerce sanatçıyla halkımızı sanatla, sanatçılarımızı halkla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ailelerimize Söyleşiler ve Sergiler Sunuyoruz”

Festivalin sadece sanatseverlere değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlara ulaşmayı amaçlayan kapsayıcı bir organizasyon olarak düzenlendiğini anlatan Yazgı, “Bu çerçevede, şehirlerimizin meydanları, sokakları, müzeleri, ören yerleri, kütüphaneleri ve kültür merkezleri sanatla dolup taşıyor. Çocuklarımıza atölyeler, gençlerimize konserler, ailelerimize söyleşiler ve sergiler sunuyoruz. Bu festivalin temel taşı, ‘kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm’ vizyonudur. Bugün artık Avrupa’nın en seçkin festivalleriyle birlikte anılan, Avrupa Festivaller Birliği’ne üye bir organizasyondan söz ediyoruz. Bu başarı, kültür ve turizm politikalarımızın ne denli doğru bir eksende ilerlediğini açıkça ortaya koyuyor. Aynı zamanda da sanatın ve kültürün halkla buluşmasını, toplumla bütünleşmesini ve geniş kitlelere yayılmasını sağlayan güçlü bir zemin oluşturuyor.” şeklinde devam etti.

Konuşmanın ardından Bakan Yardımcısı Yazgı ve protokol üyeleri, festival kapsamında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sergileri ziyaret etti. (AA)

Related Posts

Şans Topu 13 Temmuz 2025 sonuçları belli oldu! MPİ Şans Topu çekiliş sonuçları sorgulama (bu akşamın sonucu)

Para kazanma hayali kuran kişilerin büyük bir heyecanla beklediği 13 Temmuz Şans Topu sonuçları belli oldu. Şans Topu 13 Temmuz 2025 sonuçları gerçekleştirilen çekilişin ardından açıklandı. Her hafta Milli Piyango İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Şans Topu sonucu sorgulama yapılarak öğrenilebiliyor. Canlı olarak ‘mpi.gov.tr’ adresinden yayınlanan çekilişin sonuçları güncel olarak paylaşılıyor. MPİ 13 Temmuz Şans Topu sonuçları bilet sorgulama sayfası ve tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Bursa abonman kalktı mı? Burulaş duyurdu: Bursa toplu taşıma zamlı ücretleri Temmuz 2025

Bursa’da toplu taşıma ücretlerine gelen zam ve abonman sisteminin kaldırıldığına dair iddialar, şehirde yaşayan vatandaşların gündeminde. Burulaş tarafından 7 Temmuz 2025 tarihinde duyurulan yeni zamlı tarifeler, BursaRay, otobüs, tramvay ve özel halk otobüslerinde uygulanmaya başlandı. Peki, Bursa abonman kalktı mı? Bursa toplu taşıma yeni ücretleri 2025 ne kadar oldu? İşte Bursa toplu taşıma zamlarıyla ilgili tüm detaylar…

Rektör Gürel köy okulunda öğretmeniyle buluştu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel (56), ilkokul öğretmeni İsmail Aras (96) ile eğitim gördüğü okulda buluştu. Gürel hem çocukluğunun geçtiği sınıfı gezdi hem de öğretmeninin elini öptü.