Yavuz Dizdar: Endüstride kullanılan palm yağı sürdürülebilirlik sertifikası taşıyor

Onkoloji Alanında Uzman Doç. Dr. Yavuz Dizdar’dan Palm Yağı Açıklaması

Uzmanlar tarafından yapılan bilimsel çalışmalara göre palm yağının herhangi bir hastalığa neden olma durumu söz konusu değil. Endüstride kullanılan palm yağı, sürdürülebilirlik sertifikası ile güvenilir bir şekilde üretilmektedir.

Palm yağı, doğal olarak Elaeis guineensis ağacının meyvelerinden elde edilen ve trans yağ içermeyen bir yağ çeşididir. Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde yetiştirilen palm türünün yüzde 90’ı bu ülkelerdeki ekili alanlarda bulunmaktadır. Yüksek erime derecesi ve uygun maliyeti nedeniyle birçok gıda, temizlik ve kozmetik ürününde tercih edilmektedir.

Doç. Dr. Yavuz Dizdar, son günlerde palm yağının sağlık açısından risk oluşturduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı değerlendirmede palm yağının kanser veya diğer hastalıklarla ilişkili herhangi bir bilimsel kanıt olmadığını belirtti. Aksine, palm yağının çeşitli sektörlerde kullanılmasının sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisinin görülmediğini vurguladı.

Palm Yağı Endüstride Nasıl Kullanılıyor?

Palm yağı, gıda endüstrisinde ve kozmetik sektöründe yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Kozmetik ürünlerde ruj gibi ürünlerin ana bileşeni olarak kullanılan palm yağı, sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkiye sahip değildir. Ayrıca palm yağı, kıvamı ve dokusuyla ürünlere kalite kazandıran bir yağ kaynağıdır.

Doç. Dr. Dizdar, endüstride kullanılan palm yağının sürdürülebilirlik sertifikası taşıdığını belirtirken, üretiminin kontrol altında yapıldığını ve tarım ilacı gibi zararlı maddelerin kullanılmadığını aktardı. Bu nedenle, palm yağı kullanımının herhangi bir sağlık riski oluşturmadığının altını çizdi.

Genel olarak, palm yağının obezite veya diğer hastalıklarla ilişkili bir risk taşımadığı ve insan sağlığı açısından güvenli bir yağ kaynağı olduğu belirtilmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar da palm yağının sağlık açısından güvenilir olduğunu kanıtlamaktadır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Kene ısırığına karşı kıyafet rengi uyarısı!

Artan sıcaklıklarla birlikte doğa yürüyüşleri ve piknikler keyifli olsa da, uzmanlar kenelere karşı uyarıyor.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.

Hizmetli mi ? Hizmetli Memur mu ?

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur’un Kamuda Çalışan Hizmetli Personeller ile ilgili yaptığı basın Açıklamasıdır.